5G Ubica ptica ili savršeno opravdanje?

Početkom novembra, odjeknula je vest da je u okolini Haga usled uticaja zračenja 5G signalom ubijeno puno ptica. Naravno možete zamisliti kako su teoretičari zavere ovo oberučke prihvatili i podigli na kvadrat, kao onomad sa 3G signalom.


Ok. Hajde da krenemo hronološki.  

26. Oktobar 2018 – Huijgens park – Hag

Prijavljeno je da je na stotine čvoraka jednostavno palo mrtvo sa drveća. Naravno centar za kontrolu zaraznih bolesti je reagovao, zatvorio park i pokupio mrtve ptice. Posle H1N1 ni pečeno pile više ne gledam isto. Pošto protokol o upravljanju potencijalno opasnim materijalom nalaže upotrebu zaštitne opreme, dobismo i benzin na vatri paranoika. 

30. oktobar 2018 – Nove informacije

Www.rtlnieuws.nl javlja da je u Hagu u vreme masovnog izumiranja ptica rađen eksperiment sa 5G signalom i to na 7.4 GHz što znači da je talasna dužina 4.05 cm, tj. da je iste dužine kao maleni čvorci koji su stradali (ovde verovatno misle na rezonanciju). Kao mesto testiranja navodi se stub 400 metara udaljen od mesta masovnog pomora. 

02. Novembar 2018 – Nove informacije sa Fejsbuka

Sada je već sigurno da je 5G signal odgovoran za pomor. Navode se i neki aktivni kanali za 4G IoT (Internet of Things). I kažu da je taj IoT signal aktivan od 30. oktobra 2017 sa nenormalnom snagom od 2000 Watti i da je bezbedan za ljude isključivo sa daljine od 7.4 metara. 

Gađanje vozovima

Naslov napisan specijalnom metodom izvlačenja činjenica iz nekompletnih podataka.

Da li je testirana 5G tehnologija u Huijgens parku?

Da, jeste, ali 28. Juna 2018 . Huawei je održao demonstraciju 5G mreže u Hagu, koristeći 100 Mhz spektra C- opsega na 3.5 GHz pošto ta frekvencija nije dostupna operaterima u Holandiji. Telekomova Agencija je izdala specijalnu jednodnevnu dozvolu za demonstraciju u KPN kancelariji. Ovaj opseg je dostupan za lokalno izdavanje licenci, ali u opsegu daleko manjim od 100 Mhz.  Naknadni testovi 5G tehnologije nisu izvođeni. 

5G u Evropi

Plan je da se u Evropi koriste tri opsega frekvencija za 5G. 700 MHz za „Sloj pokrivenosti“, 3.4-3.8 GHz za primarni protok i „Super Protočni Sloj“ na frekvencijama od 24.25-27.5 GHz. Ovaj drugi opseg spada više u teoretski opseg, zato što još uvek nije testiran  ali i dalje spada u opsege za koje je Internacionalna komisija za nejonizujuća zračenja donela odluku da su bezbedni (prvo 1998 pa ponovo 2009).

Da sumiramo

Vaša mikrotalasna pećnica radi na 2.4 GHz sa snagom od 2kW to je neverovatna snaga od 2000 Watti. U gore pomenutoj „činjenici“ rečeno je da je 4G koji emituje na „Specijalnom kanalu za IoT “ pobio silne ptice. Pa zar stvarno mislite da 2000 Watti može da ubije tolike ptice u onolikom parku? A nekada nije dovoljno da vam se sve kokice ispuckaju?

Možda bi neko trebalo da se pozabavi ilegalnom prodajom Carbofurana ili kod nas poznatog samo kao Furadan. Može se kupiti na skoro svim manjim pijacama po ovoj našoj Srbiji. Prostim kucanjem u Google, vidimo da se domaći dušebrižnici raspituju o ceni. A to što je njegova upotreba zabranjena nije bitno a ni to što pobi sve što mrda ni to nije bitno. Ali 5G!!!! oštro se protivimo! Proteste da organizujemo. Zgradu vlade da zapalimo. 5G neće sa srpskih bandera da nas zaprašuje!

A Furadan. 4000 dinara litar.

Toliko u ovom postu. 

Reference:

  • www.rtlnieuws.nl 
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov

Ako vam se svideo članak, podelite ga.

Advertisements

Pin It on Pinterest